/ 13 Aug

Auto onderhoud: bij de dealer of de universele garage?

Auto onderhoud: bij de dealer of de universele garage?

Het is een vraag die regelmatig tot discussies leidt: moet je het onderhoud aan jouw auto bij de dealer laten uitvoeren of kun je beter naar een universele garage gaan? In dit blog bespreken we de voor- en nadelen van deze opties.

Auto onderhoud bij de dealer

Wanneer je voor auto onderhoud bij de dealer kiest, kun je erop rekenen dat onderdelen die vervangen moeten worden voor originele onderdelen worden vervangen. Daarnaast weten de monteurs precies hoe jouw auto in elkaar steekt, omdat ze er dag in dag uit mee werken. Dat resulteert in doeltreffend onderhoud en minder arbeidsuren.

Auto onderhoud bij de universele garages

Bij universele garages worden alle merken en modellen auto’s onderhouden en gerepareerd. Het voordeel daarvan is dat je bij de garage altijd voor onderhoud terecht kunt, het maakt niet uit welke auto je rijdt.

Het nadeel is dat er minder specifieke kennis van de vele automerken aanwezig is. Al is dat niet altijd het geval. Het hangt echt van de garage af hoe goed de kwaliteit van het auto onderhoud is. Sterker nog, er zijn garages waar de monteurs meer kennis over bepaalde auto’s hebben dan de monteurs die bij de dealers werken.

Universele garages gebruiken over het algemeen universele auto onderdelen. Hierdoor wordt de prijs van het onderhoud iets gedrukt. Maar, als je per se originele auto onderdelen wilt hebben, kan een universele garage dat ook verzorgen.

Wat is beter?

Als je van plan bent om de auto relatief jong te verkopen, is onderhoud bij de dealer de beste keuze. Dat komt omdat het onderhoud voor jonge auto’s relatief goedkoop is, waardoor je niet zoveel geld bespaard als je naar een universele garage zou gaan.

Daarnaast leveren auto’s die bij een dealer zijn onderhouden doorgaans iets meer op bij de verkoop dan auto’s die bij een universele garage in onderhoud zijn geweest.

Als je jarenlang met een auto wilt rondrijden zijn wij van mening dat een universele garage de beste keuze is om je auto onderhoud te laten uitvoeren. Het uurtarief van een monteur van een universele garage ligt al snel tientallen euro’s per uur lager dan het uurtarief van de monteur bij de dealer.

Bovendien bespaar je ook op de auto onderdelen als je universele goed genoeg vindt. Een ander voordeel van een garage is dat het vaak kleinere ondernemers zijn die de zaak runnen. Daardoor is de betrokkenheid over het algemeen groter dan bij dealers die landelijk worden aangestuurd.

Je kunt dit controleren door reviews te lezen over de garage die je op het oogt hebt. Ga naar Google en zoek op ‘garage [plaatsnaam]’. Dus bijvoorbeeld op ‘garage Nieuw-Vennep’.

Copyright © 2024 Alle rechten voorbehouden | Jbautomotive.nl